Amsterdam Bourbon Street Music Club

Live Music

7 NIGHTS A WEEK

Columns

 • JACK DANIEL'S AWARD

  SOLEIL

  Soleil

  Doordeweeks brengt Soleil Eijken haar dagen door als succesvol eventplanner, maar als het aan ons ligt, brengt ze zoveel mogelijk weekenden door als leadzangeres van haar gelijknamige formatie. Want als jij na een week keihard bikkelen niet genieten van de beste R&B-, soul- en pophits uit de jaren ’90 tot nu, nou dan weten wij het ook niet meer. Hoewel ze onmiskenbaar talentvol is, kwam haar carrièreswitch relatief laat. Maar beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen. Want niet alleen heeft ze nu de kans om met een aantal van de meest doorgewinterde muzikanten van de Amsterdamse scene samen te werken. Want uiteraard zijn het wederom de Bashir Brothers, Peter en Samir, die deze verborgen parel hebben geïntroduceerd. Jouw weekenden zitten de komende tijd wel snor, want Soleil en haar mannen trakteren je op een broodnodige dosis Blackstreet, Beyoncé, Bruno Mars en nog veel meer legendarische muziek van artiesten wiens naam niet begint met een b. De vrijdagen 6 maart en 3 april zijn haar volgende shows. Wat houd je tegen?!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  MINAS VAKALOUDIS

  Minas

  Basgitarist Minas Vakaloudis groeide op in het Griekse Thessaloniki, samen met een andere bekende, Nikos Tsop. Nog altijd spelen de twee boezemvrienden samen in bands. Uiteraard in de formatie onder Tsops eigen naam. In deze internationale band, die gecompleteerd wordt door de Uruguayaanse gitarist Pablo Minoli en de Arubaanse drummer Daniel Camacho, verkennen ze de grenzen van de blues. Daarbij schuwen ze ook zeker geen uitstapjes naar de funk. Sterker nog, de gigs van het viertal zijn in de tijd dat de mannen bij ons op het podium te bewonderen zijn uitgegroeid naar een eclectische show, waarin de nadruk meer en meer is komen te liggen op alles wat funky is. En hoewel de gitaar nog altijd de basis van het geluid van de band is, weet Vakaloudis steeds meer zijn stempel te drukken, door middel van zijn stampende, dansbare en groovy baslijnen op de één. De sympathieke bassist lijkt stoïcijns, maar zijn invloed is overduidelijk. Als jij nog niet doorhad dat je daadwerkelijk op de blues kunt dansen tot je spierpijn hebt, dan heb je duidelijk Nikos Tsop en zijn jeugdvriend Minas Vakaloudis nog niet aan het werk gezien! Op vrijdag 18 januari is jouw volgende kans.

 • JACK DANIEL'S AWARD

  KYLE WINKLAAR

  Kyle

  De van origine Arubaanse pianist Kyle Winklaar ontwikkelde zijn liefde voor klassieke muziek, afro-latin, reggae, hip-hop en R&B op dit zonovergoten eiland. De combinatie van al die stijlen heeft hem uiteindelijk naar de jazz geleidt. Maar het is bovendien die combinatie die hem interesseert en hem een alsmaar completere muzikant maakt. Zijn doel is om zoveel mogelijk muziekstijlen te ontdekken, te leren spelen en zich eigen te maken. Experimenteren is voor hem de manier om verschillende muzikale elementen en verschillende geluiden te verkennen. De getalenteerde toetsenist studeerde af aan het Fontys Conservatorium voor Lichte Muziek, en was al snel niet weg te denken als bandlid van acts als Giovanca Ostiana, Gijs Anders van Stralen, Vernon Chatlein, Bernard van Rossum en Jean-Jacques Rojer. Naast de vele optredens die hem continu bezighouden, werkt hij tevens aan eigen composities en arrangementen. Wil je zien waar deze bijzondere pianist toe in staat is? Kom dan op vrijdag 17 januari langs als El Colective Camacho deze koude wintermaand komt verwarmen met hun unieke mix van latin, pop, funk en jazz!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  MARC SOKPOLIE

  Marc 

  De Haarlemse bassist die met enige regelmaat zijn kunsten vertoont als onderdeel van verschillende soul-, funk- en R&B-formaties in Bourbon Street, en is binnenkort te bewonderen als backbone van de nieuwe groep The Boogie Night Crew. Daarbij zal hij ongetwijfeld zijn inspiratiebronnen als Donny Hathaway, Curtis Mayfield, George Clinton en The Isley Brothers laten doorsijpelen. Zoals de meeste rasmuzikanten van zijn generatie, was Michael Jackson de allerbelangrijkste bron van inspiratie, en misschien zelfs wel de voornaamste reden voor zijn keuze om van muziek zijn loopbaan te maken. Naast een veelgevraagde basgitarist heeft Marc ook een achtergrond in productie, met name hiphop. Maar de tijdloze sound van soul en alle verwante stijlen is wat de voormalige bassist van Postmen vandaag de dag op podia in heel Nederland brengt. Zien? Marc Sokpolie en The Boogie Night Crew staan op donderdag 26 september bij ons op het podium!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  ANDREW LAURETH

  Andrew Laureth en zijn band staan voor kwaliteitspop. Zijn unieke mix van Braziliaanse pop, rock, funk, reggae en dansmuziek in de breedste zin van het woord, komt samen in een repertoire vol internationale klassiekers met eigen arrangementen en inspirerende composities. Na 10 jaar lang in Brazilië en Europa te hebben getoerd, bracht Laureth twee albums uit. Ook speelde hij met zijn voorgaande formaties tal van gigs op verschillende televisieprogramma’s in zijn moederland. In 2014 besloot hij het over een andere boeg te gooien en zich te storten op zijn solocarrière. Het resultaat: Janelas da Alma (Venster van de Ziel), een plaat die internationaal zeer goed werd ontvangen, mede dankzij de hots The Sun Will Come Back, A Vida é Bela en Alice. Momenteel woont deze rasmuzikant in Amsterdam, en heeft inmiddels de hulp ingeroepen van de doorgewinterde muzikanten Daniel Camacho (drums), Andre Zamp (gitaar) en Osman Meyredi (bas). Zien? Andrew Laureth en zijn band zijn te zien op zaterdag 17 augustus!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  ATTILA SUBA

  Ati

  De grootste bluessensatie uit Hongarije heeft nu zijn zinnen gezet op het veroveren van heel Europa, the beginnen met Nederland. Amsterdam om precies te zijn. Bourbon Street, om nog preciezer te zijn. Zij die inmiddels Ati’s Wildflower hebben mogen bijwonen, weten het al: dit is de bluesshow met de hoogste intensiteit. Pure power, die slechts wordt geëvenaard door Atiila’s natuurtalent als performer. Als frontman, beter gezegd. Want zodra deze getalenteerde zanger het podium betreedt, is zijn charisma onmiskenbaar. Als jij houdt van blues, soul, gospel en alles daar tussenin - en laten we eerlijk zijn, dat wil je - dan zul je zonder enige twijfel smullen van deze show. Het is echter slechts een van de twee succesvolle projecten wat onze lievelings-Hongaar op dit moment van de straat houdt. Naast zijn Wildflower is hij namelijk tevens de leadzanger van de SoulFood Band, een groep waarbij hij de nadruk meer legt op soul, en minder op blues. Maar beide formaties leunen flink op het unieke geluid van New Orleans. Benieuwd hoe een Hongaar de tijdloze sound van artiesten als Otis Redding, Wilson Pickett, Van Morrison en vele anderen interpreteert? Dan is er werkelijk waar geen betere plek om te zijn op vrijdag 12 juli en vrijdag 30 augustus dan in Bourbon Street!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  VIVIAN TARMIDI

  Vivian

  Deze Haagse zangeres heb je wellicht al eens eerder mogen bewonderen in Bourbon Street. Vivian Tarmidi is namelijk regelmatig te zien en horen als een van de vocalisten van Jaxswing, samen met onder anderen mede-Hagenees Daisy van Lingen en haar broer Ruben. Met hem deed ze overigens ook allerminst onverdienstelijk mee aan The Voice, en vormt ze bovendien een vocaal duo. Haar stijl en inspiratie zijn voornamelijk te vinden in hedendaagse soul, R&B en pop, maar Vivian weet ook de nostalgische muziekliefhebber onder ons te enthousiasmeren. Zo weet ze de dansvloer zonder uitzondering in te pakken met haar versies van tijdloze klassiekers van artiesten als Prince en Michael Jackson. Sinds kort is Vivian de frontvrouw van een nieuwe formatie. The Boogie Night Crew is een nieuw project van toetsenist en Jaxswing-oprichter Geronimo Latumeten, waarbij de nadruk ligt op de beste en meest dansbare soul en pop van de afgelopen dertig jaar. Houd de website in de gaten, want Vivian en haar band zijn binnenkort weer bij ons te zien!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  ALBERTS LEVICS

  Alberts

  The bass player from Sugar Sugar is another talented student of the Royal Conservatory. Alberts Levics started his career in music in his home country of Latvia, and soon joined the ranks of The Pink Elephant, a rock band that later changed its name to The Bad Tones. His fellow band members and compatriots, Rudolf Ozols and Edvards Broders are also by his side in Sugar Sugar, our favorite vintage rock ’n roll group. Apart from rocking our stage with the greatest intensity and flair, and studying music, Alberts and his mates of The bad Tones released a self-titled EP. We suggest you have a listen to this unique mix of psychedelia, rockabilly and blues, and be sure to check him out in person when Sugar Sugar are back at Bourbon Street! Their next gigs are on May 7th, May 10th, and June 21st. Rock ’n roll, baby!


 • ATTILA SUBA

  Attila

  Deze jonge zanger en geboren entertainer is de nieuwste blues-sensatie uit Hongarije. Jazeker, ook in Hongarije gaat men doorgaans erg lekker op goede blues met de nadruk op de sound van New Orleans. Een eerste (van hopelijk vele) optredens in (de Amsterdamse) Bourbon Street is dan ook een ABC-tje. Een jaar of zes geleden richtte hij de SoulFood Band op, een formatie die zich nadrukkelijk specialiseerde in blues met een ruime scheut soul en een bovengemiddeld mespuntje gospel. En niet zonder succes. Sterker nog, de band toerde naar de verste uithoeken van de wereld. Zo trakteerde de groep Zuid-Afrika en China op een uitgebreide tour, werd het beroemde festival Sziget aangedaan, en werden de Hongaren al gauw graag geziene gasten in heel Europa en Groot-Brittannië. Daarvoor was hij ook al de drijvende kracht achter zijn groep Wildflower, een formatie met funk als een nadrukkelijke hoeksteen. Komt dat even goed uit, want dat is ook de hoeksteen bij Bourbon Street! In een geüpdate samenstelling komt Attila en zijn Wildflower aan Amsterdam laten zien waar de Hongaarse blues-scene van gemaakt is! Check zijn show op Woensdag 10 april!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  LUCAS PRUIM

  Lucas

  As the lead singer of the infamous blues outfit, the Ruben Hoeke Band, and metal bands 3D Monster and Red Eyes (in which he also plays bass), you can tell Lucas Pruim likes to take on as much as he possibly can. But he didn’t bite off more than he can chew! Lucas is a man who clearly loves rocking out whenever, wherever. And that’s exactly what this accomplished vocalist intends to do at our stage, albeit he will play a custom repertoire, consisting of oldies but goodies from the seemingly endless catalog of classic rock. And what the heck, he might throw in some modern hits in too, for good measure. Be sure to check out his own songs as well, as he has proved to be a great songwriter as well, writing his fair share of songs for the Ruben Hoeke Band. If you want to see and hear one of the great local talents of this country, come on down and check on Tuesday, March 9th!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  MARC MANGIN

  Marc 

  This multi-instrumentalist attended the Conservatory of Paris at age 11. It would be the impressive start of a career and life in music. He continued learning about music and perfecting his skills at the world-renowed Berklee College of Music in the US. He focused on the saxophone, and found himself in Amsterdam, where he would attend yet another school for music, the local Conservatory. Mangin’s a walking music encyclopedia, and played in various formations, one of which is Tentempiès, of which many members play Bourbon Street regularly. With his ever-changing arsenal of wind instruments and electronic tricks, he joins his buddy Nate Dizco on February 6th and March 14th. Check him out!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  MIRZA TETARIC

  Mirza

  Sinds eind jaren 90 is Mirza Tetaric al de drijvende kracht achter de groep Soul Shadows. De band groeide in korte tijd uit tot een van de populairste soul- en R&B-formaties in Kroatië. In meer dan twintig jaar tijd is niet alleen de bezetting, maar ook de stijl van de band geëvolueerd van een à capella zanggroep tot een voltallige feestband, met een volle sound, danseressen en een bijzonder ruim repertoire. Zo worden niet alleen klassieke soulnummers van onder anderen Bill Withers, Marvin Gaye en Etta James vertolkt, maar vermaakt de internationale groep jong en oud met hedendaagse hits. Mirza heeft de band niet alleen verrijkt qua bezetting, maar als oprichter en bandleider heeft hij het algehele niveau naar een hoger plan getrokken. Met zijn nieuwe project Deja Vu is deze begaafde Kroatische vocalist op zondag 13 januari terug in Bourbon Street. Mis het niet!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  DERRICK-EE

  Derrick-EE

  Na jaren van succes als bassist van de Nederlandse reggae-formatie The Royal Roots Band, die medeverantwoordelijk waren voor de immens populaire Tribute to Bob Marley Tour, betreedt Derreck-EE een nieuw pad. Deze keer als solozanger. Zijn debuutsingle So Wan Fu Den komt begin februari officieel uit. De in Paramaribo geboren Amsterdammer begon op vijfjarige leeftijd als met het spelen van verschillende instrumenten. Kaseko was de stijl die de klok sloeg, maar zodra hij reggae en de basgitaar ontdekte, was hij pas echt in zijn element. Jaren later reist hij als onderdeel van The Royal Roots Band de hele wereld over, als begeleiding van artiesten als Gyptian, Maxi Priest en Richie Spice. Maar nu is het tijd voor een nieuw avontuur, met nieuwe muziek. Zijn gloednieuwe track en veel, heel veel meer aanstekelijke reggaenummers passeren voordat ze officieel uitkomen de revue in Bourbon Street. Op zaterdag 15 december om precies te zijn, als hij een aantal van zijn bandmaten van The Royal Roots Band meeneemt voor een ouderwets avondje roots reggae!

   

 • JACK DANIEL'S AWARD

  OTTY RANKIN

  Otty

  Op zaterdag 10 november komt Heights Meditation weer langs met hun unieke reggae sound. Des te meer reden om de Jack Daniel’s Award van deze maand uit te reiken aan een van de twee frontmannen van de band, Otty Rankin. Als vocalist maakt hij niet alleen deel uit van deze formatie, maar werkt ook veel samen met andere artiesten. Een van deze samenwerkingen is met Derreck-EE, bassist en zanger van The Royal Roots Band, tevens een band die regelmatig te zien is op ons podium. Het is dan ook niet verwonderlijk dat beide groepen van tijd tot tijd samen te zien zijn in Bourbon Street. Rankin’s herkenbare stemgeluid is een frisse mix van Engels, Patois en Surinaams. Daarnaast wisselt hij het zingen moeiteloos af met raps en toasts. Lang verhaal kort: lees niet alleen over deze man, ga hem checken! Het belooft weer een hete avond te worden met funky Caribische geluiden. Een reggaeshow die net zo divers als origineel is!


 • JACK DANIEL'S AWARD

  ADAM JAMES

  Adam James

  De reizende muzikant Adam James Robinson is sinds kort neergestreken in Den Haag. Deze Australische zanger, liedjesschrijver, pianist en gitarist heeft in de afgelopen jaren al vele uithoeken van de wereld gezien. Zo woonde hij met zijn gezin onder anderen al in Londen, Kopenhagen, New York en Los Angeles. Hij is echt wat je noemt een 21e-eeuwse troubadour. Zijn muzikale vorming is voornamelijk gebaseerd op jazz en soul, iets wat duidelijk naar voren komt in zijn repertoire. Met groovy, jazzy versies van The Commodores, Michael Jackson en Prince zorgt hij voor het echte zondaggevoel. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Adam maandelijks de week bij ons afsluit. Met drummer en wandelende muziekencyclopedie, Luis Diaz aan zijn zijde kan je er met een gerust hart van uitgaan, dat je vanavond met een goed humeur de tent weer verlaat. Zien? Adam en co staan op ons podium op zondag 7 oktober en zondag 25 november.

 • JACK DANIEL'S AWARD

  AYMAR TORRES

  Aymar

  Drummer Daniel Camacho staat er inmiddels om bekend: vrijwel maandelijks komt de Arubaanse muzikant van onder meer Kuenta i Tambu op de proppen met wederom een artiest van grote klasse. Na Bourbon Street te hebben geïntroduceerd aan de blues- en rockabillyband Sugar Sugar, zangeres Roxanne Hartog en bluesman pur sang, Nikos Tsop, schuift hij nu zijn mede Antilliaan Aymar Torres naar voren. Het is niet verwonderlijk dat deze samenwerking uitermate moeiteloos oogt en klinkt. Hun vaders speelden in het verleden immers ook al samen. Maar de kracht van Torres’ performance zit ook in zijn vermogen om het complete spectrum van de Zuid-Amerikaanse muziek te verkennen. Daarbij is het feit dat hij naast Spaans ook Frans, Portugees, Italiaans en Papiemento spreekt cruciaal. Met deze combinatie aan unieke vaardigheden laat hij bossanova, samba, salsa, bolero, merengue en nog veel meer andere stijlen horen. Daarbij schroomt hij niet om zowel klassiekers uit de jaren 50 te combineren met recente hits. O ja, en hij speelt ook nog eens verschillende instrumenten. Om deze reden is een show van Aymar Torres niet alleen een geweldige ervaring voor liefhebbers van Zuid-Amerikaanse muziek, maar voor iedereen die houdt van een gevarieerde show, die de genrediversiteit van een continent op smaakvolle manier in kaart brengt. Dacht je dat je latin kende? Wacht maar tot je Aymar, Daniel en bassist José Croeze aan het werk ziet! Op woensdag 5, zondag 9 en dinsdag 11 september zijn de mannen te bewonderen in Bourbon Street!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  JEFREN MESA

  Jefren

  Hoewel Jefren Mesa nog niet zo heel lang in Bourbon Street te zien is, weet je bij een blik naar de drumkit dat die kerel buitengewone kwaliteiten heeft! Bovendien zit deze opgewekte sessiespeler altijd met een grote grijns achter zijn bandleden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Jefren een veelgevraagde muzikant is voor leden van Bourbon-bands als Treasure, Brand Nu Funk en La Frica. Zijn stijl is gebaseerd op soul en funk, en zijn soepele ritmegevoel, en stijlvolle fills en solo’s vormen het ideale fundament voor dit soort dansbare repertoires. Check vooral zijn interpretaties van legendarische songs van MJ en Prince. Het is een genot om hem los te zien gaan op zijn favoriete muziek. Het zorgt ervoor dat je nog meer geniet van de muziek!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  ROBIN PELS

  Robin

  Ze speelde al in verschillende formaties in Bourbon Street, maar nu ze de leadzangeres van de latin-soulformatie El Toro is, valt het allemaal op zijn plek voor Robin Pels. De Amsterdamse combineert haar repertoire van soul- en pophits met de latin-setlist van haar band. Bandleider en naamgever Marco Toro legt op deze dansavond - die al tijden een favoriet is bij regelmatige bezoekers - de nadruk op alles wat dansbaar is. Van Gloria Estefan tot Cee-Lo Green, en van Santana tot Chaka Kahn. Zie Robin en haar latino matties snel in Bourbon Street!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  ROXANNE HARTOG

  Rox

  Deze ‘new kid on the scene’ is een van de artiesten die drummer Daniel Camacho tijdens zijn eclectische shows heeft geïntroduceerd. Het frisse geluid van zangeres Roxanne Hartog en haar band laat een soepele en sfeervolle mix van soul, pop en old school rhythm & blues horen. Tijdens haar shows met Camacho, toetsenist Geronimo Latumeten en bassist José Croeze staan vooral iconische soulstemmen centraal. Zo worden Etta James, Chaka Kahn, Michael Jackson en andere legendarische artiesten op hun eigen manier op een voetstuk geplaatst. Hoewel Roxanne nog niet lang te bewonderen is in Bourbon Street, heeft ze zeker niet stilgezeten als muzikant. Zo studeert de Amsterdamse na haar opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam nu Jazz & Pop aan de HKU Utrecht. Een solide basis voor een loopbaan in de muziek die momenteel nog in de kinderschoenen staat. Zin in een avond vol tijdloze, sexy soul en pop? Roxanne en haar band staan op dinsdag 26 juni weer op onze planken!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  PIETER HOOGERVORST

  Pieter

  Wanneer hij geen les geeft in beasgitaar bij De KunstKombinatie, verzorgt hij het funky fundament voor de band Brand Nu Funk, een van de meest opzwepende en dansbare R&B- en funkbands die momenteel regelmatig te zien is in Bourbon Street. Zijn veelzijdige vaardigheden als bassist komen in deze formatie naar de voorgrond, en hij maakt daarbij niet alleen gebruik van de traditionele basgitaar, maar zorgt met zijn synthbass bovendien voor een rijker palet om het uiteenlopende repertoire van de band van te voorzien. Zijn achtergrond ligt niet in een stijl, maar in een keur aan verschillende genres, en zijn opleiding aan het Amsterdamse Conservatorium maakt hem een uitstekende versterking voor elke band. Jazz, pop, latin, soul en vele aanverwante stijlen heeft hij in zijn arsenaal, waardoor hij telkens een frisse en verrassende invulling heeft. Pieter is niet alleen een vijfde van Brand Nu Funk, maar speelt ook in andere formaties, zoals zijn jazzproject Liquid Lefty. Met deze groep ontving hij in 2010 de prijs voor Beste Jazz Compositie van het prestigieuze North Sea Jazz Festival. Een succesvolle en goed ontvangen plaat, Frozen volgde snel. Maar stilstaan is geen optie, want hij is weer met van alles en nog wat bezig. Hij werkt met uiteenlopende bands, aan theaterprojecten, produceert, arrangeert, geeft les en is met tal van andere creatieve projecten een druk baasje. Gelukkig kunnen we in ieder geval zeggen, dat hij momenteel medeverantwoordelijk is voor de funk van Brand Nu Funk! Zien? De band speelt weer op vrijdag, 25 mei!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  NIKOS TSOP

  Nikos

  Nikos Tsop is een student aan het HKU Conservatorium in Utrecht, waar hij Jazz & Pop studeert. Hij heeft echter al behoorlijke stappen in het muzikantencircuit gemaakt. Internationaal zelfs. Voor zijn komst naar Nederland maakte hij als gitarist deel uit van de Griekse band Deep In The Top. Onder zijn achternaam TSOP brengt hij flarden aan geweldige bluesgitaar uit. Bovendien rockt hij tegenwoordig de Bourbon Street met zijn spannende en organische mix van blues en funk. Nummer uit alle tijdperken van deze tijdloze genres komen voorbij. Tenminste, als je de man al in actie hebt mogen zien op ons podium. Drummer Daniel Camacho, bassist José Croeze en mede-gitaarheld Pablo Minoli weten het al langer: Nikos Tsop barst van het talent. Dus ga jij voor een avond vol bluesy funk en funky blues? Kom dan langs en check hoe Nikos op donderdag, 19 en woensdag 25 april nostalgische muziek omtovert in moderne, frisse jams.

 • JACK DANIEL'S AWARD

  EDVARDS BRODERS

  Edvards 

  De Litouwse zanger, liedjesschrijver en gitarist Edvards Broders is sinds enige tijd woonachtig in Den Haag. Niet lang nadat hij zijn thuisland verruilde voor Nederland verzeilde hij in scene en kwamen samenwerkingen met verschillende artiesten tot stand. De man is druk met van alles, van werken aan platen van andere artiesten en bands (zoals de Griekse formatie Quaich), tot spelen en opnemen met zijn band The Bad Tones (voormalig The Pink Elephant). Maar natuurlijk speelt hij daarnaast wat af in het hele land. Bij Bourbon Street doet hij dit met zijn groep Sugar Sugar, een band die verder zijn landgenoten Rudolfs Ozols (gitaar en zang) en Alberts Levics (bas) in de gelederen heeft, naast drummer Daniel Camacho. Het is een formatie met een duidelijke visie: blues en rock uit de jaren 50 en 60. De setlist (met tijdloze klassiekers van Elvis Presley, Chuck Berry en The Rolling Stones) is beknopt en biedt houvast, maar buiten dat is er meer dan genoeg ruimte om gebaande paden te verlaten en randjes op te zoeken. Bovenal wordt er een hele hoop plezier gemaakt op ons knusse podium, en dat is dan ook de voornaamste aantrekkingskracht van Sugar Sugar. Niet voor niets binnen no-time een favoriet onder vaste bezoekers! Zien? Op dinsdag 20 maart staan Advards en zijn maten weer op ons podium!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  E-MANN

  E-Mann

  The Royal Roots Band, een van de beste reggaebands in Europa, speelde in hun lange bestaan met de groten der aarde in het reggae-genre. Tanya Stephens, Maxi Priest, Gyptian en andere internationale artiesten werden reeds begeleid door deze formatie. Ook hun Nederlandse tour Tribute to Bob Marley, waar artiesten als Shirma Rouse, Mitchell Brunings, Giovanca Ostiana en Junior Tecla hun medewerking aan verleenden, was een doorslaand succes, met uitverkochte zalen door het hele land. Op dit moment mag de uit Sint Maarten afkomstige zanger E-Mann zich de frontman van deze band noemen. Emanuel Richardson, zoals deze energieke en topfitte entertainer heet als hij niet op het podium staat, zorgt voor een show met verrassend materiaal. Elke reggaezanger is op een of andere manier schatplichtig aan Bob Marley, en E-Mann is hierop zeker geen uitzondering. Het nalatenschap van de koning van de reggae wordt tijdens deze opzwepende show eer aangedaan, maar de avond staat verder bol van een uitgebreid en divers eigen repertoire, en minder bekende reggaesongs. Zien? Op vrijdag 16 februari staan E-Mann & The Royal Roots Band weer op ons podium!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  DELANEY NELOM

  Delaney

  Delaney Nelom is als toetsenist en keytar-speler een onmisbare schakel in de band Midnight Tales. Met deze formatie wordt het genre funk op een ongebruikelijke wijze benaderd. In plaats van te kiezen voor een reguliere setlist met klassiekers uit het genre, geeft deze groep, die het geesteskind is van drummer Patrick Wiebers, er de voorkeur aan  om in de groove te blijven en hier omheen te jammen. Vrijwel uitsluitend up-tempo muziek, met uitbundige en boeiende instrumentale klasse er overheen. Het melodische element is in deze samenstelling dan ook van essentieel belang. Gelukkig is Delaney een begaafd muzikant, die het vak leerde aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij Jazz Piano studeerde. Naast deze bijzondere formatie versterkte hij tot voor kort tevens de gelederen van The New Power Revolution, een Prince tribute band die de muziek van deze funk-innovator over de hele wereld ten gehore bracht. Funk, jazz en soul zit bij Delaney in zijn genen, en dat moet je zien, horen en voelen om het te begrijpen. Op 20, 25 en 28 januari schuift Delaney aan bij de band Patrick Wiebers & Friends. Check het!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  CHY-KYRIA MEZAS

  CHY-KYRIA MEZAS

  De Zaanse zangeres Chy-Kyria Mezas is de leadzangeres van een groot aantal verschillende formaties en is betrokken bij een keur aan muzikale projecten. In Bourbon Street zie je haar als de stem van Treasure, een band die de hoogtijdagen van de R&B en nu-soul in ere herstelt. Daarnaast komen de parels uit de hitlijsten van vandaag ook op eigen wijze langs. Haar muzikale achtergrond kent invloeden uit gospel en soul. Het mag dan ook niet als een verrassing komen dat haar loopbaan als zangeres begon in de kerk. Sindsdien heeft ze grote stappen gezet. Zo was ze in 2010 te zien in X-Factor en stond ze op de grotere Nederlandse podia met artiesten als Alain Clarke en Jocelyn Brown. Tegenwoordig is wereldster Bruno Mars van grote invloed op haar stijl én repertoire (haar band heet niet voor niets Treasure). Met deze groep zorgt ze voor avonden vol dansbare nummers. Maar entertainment is niet haar enige drijfveer. Zo deelt ze haar talent met kinderen, als zangdocente op middelbare scholen. Als kind droomde ze al van een leven als zangeres en nu geeft ze haar droom door aan de volgende generatie. Live zien? Treasure staat op zondag 10 december weer op ons podium!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  RUDOLFS OZOLS

  Rudolfs

  Hij was gitarist van de rockband The Pink Elephant, die eerder dit jaar veranderde in The Bad Tones. Je zal hem vooral herkennen als gitarist van Love On The Rocks en Clearwater. Rūdolfs Ozols heeft een duidelijke voorliefde voor rock ‘n roll, maar bij laatstgenoemde band laat hij zich ook van zijn meest funky en soulvolle kant zien. Hij leerde het nobele vak van gitarist aan het Conservatorium van Amsterdam, nadat Letland te klein werd voor de ambitieuze muzikant. Inmiddels afgestudeerd, richt hij zijn pijlen op zoveel mogelijk rocken. En naast deze twee geweldige formaties waarin hij al te zien is in Bourbon Street, komt hij binnenkort met een gloednieuw project op de proppen. Sugar Sugar beleefde op zondag 29 oktober stiekem een eerste try-out. Deze groep, waar zijn Letse vrienden Edvards Broders en Alberts Levics op resp. gitaar en bas te bewonderen zijn, is gestoeld op het onsterfelijke geluid van Led Zeppelin en andere rock- en bluesrock-groepen uit de jaren 60 en 70. Het drietal Letten, aangevuld met drummer Daniel Camacho zorgen daarmee voor een broodnodige en veelgevraagde rock-injectie in Bourbon Street. Hou de site in de gaten voor een volgende show van deze nieuwe formatie. In de tussentijd Rūdolfs live zien? Check hem op vrijdag 3 november bij Clearwater en op vrijdag 24 november met Love On The Rocks.

 • JACK DANIEL'S AWARD

  JOSÉ CROEZE

  Jose

  Al geruime tijd is hij de bassist van de rockband Tumbling Dice, maar inmiddels vertoont José Croeze zijn kunsten ook regelmatig in de band van soul- en popzangeres Rowen Aida. Daarnaast duikt  hij ook regelmatig op met zijn karakteristieke diepe baslijnen in de gelederen van de evenzo prille formatie Clearwater. Zodoende laat hij zich niet alleen van zijn rock-kant zien, maar spreidt hij een veel breder palet tentoon, waarin blues, funk, soul, reggae en andere stijlen moeiteloos en groovy in elkaar versmelten. De uit Oranjestad afkomstige muzikant wordt bij beide groepen geflankeerd door zijn mede-Antilliaan, drummer Daniel Camacho, met wie hij een van de soepelste en meest op elkaar ingespeelde ritmesecties vormt die je in Bourbon Street zult aantreffen. Daarnaast is José is een man die duidelijk van alle markten thuis is. Als veelzijdige sessiemuzikant zijn genres voor hem om het even. Hij interesseert zich dan ook voor uiteenlopende stromingen en vindt inspiratie in zowel oude als nieuwe muziek, in grote bands als kleine, opkomende formaties. Zijn prettige sound, vakbekwaamheid en betrouwbaarheid maken hem de stille kracht in elke band. Live zien? Check José op vrijdag 6 en donderdag 26 oktober met Rowen Aida!

   

 • JACK DANIEL'S AWARD

  VLADO SPISIAK

  Vlado

  De Slowaakse gitarist Vlado Spisiak drukt de afgelopen maanden meer en meer zijn stempel op bands als Jaxswing, Treasure en Daniel Camacho & Friends. Reden? Deze begaafde gitarist is een specialist in het begeleiden van soul en funk met zijn groovy spel en zuivere backing vocals. Hij beschikt over de klasse om zijn spel verraderlijk simpel te houden. Geen eindeloze solo’s en borstklopperij, maar funky loopjes, waarmee hij de dansbaarheid steevast optimaliseert. Dat gezegd hebbende, soleren kan hij uiteraard ook. Met beknopte gitaarsolo’s die nooit uit de bocht vliegen houdt hij het tempo er lekker in en etaleert hij zijn virtuositeit zonder opgeklopt ego. Kortom, een ware vakman, die zich in het overbevolkte Amsterdamse gitaristengilde mengde na een opleiding aan het Conservatorium van Utrecht, waar hij zijn spel perfectioneerde. Het resultaat is een volle agenda voor de bedrijvige muzikant. Zo speelt hij over de hele wereld, van Dubai tot New York, componeert hij tevens zelf uiteenlopende composities in de genres jazz, soul, rock, latin en meer, en werkt hij mee aan verschillende theaterproducties. Hij heeft het er maar druk mee. In 2007 won hij de prestigieuze Holland Casino Jazz & Pop Award. Daar kan hij nu de bijna net zo begeerde Jack Daniel’s Award aan toevoegen. Proost!

  Zien? Check Vlado op vrijdag 8 september met Delano feat. Jaxswing en op zaterdag 16 september met Treasure!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  ROWEN AIDA

  Rowen

  Rowen Aïda Ben Rabaa is een manusje van alles van het beste soort. Naast zangeres is de jonge Amsterdamse actief in meer takken van sport. En ze is daarbij niet vies van de spotlights! Zo schittert ze niet alleen in musicals, ze stond ook nog eens op de beroemde ster van het podium van The Voice. Ze combineert dit met haar werk als personal trainer. In vorm en getalenteerd: wat wil je nog meer? Sinds enige tijd is ze met drummer Daniel Camacho, bassist José Croeze, gitarist Daniel Raposo en toetsenist Geronimo Latumeten te zien in Bourbon Street. Daarbij brengt ze soul-, pop- en disco-klassiekers uit de jaren 70 tot nu opnieuw tot leven. Artiesten als Stevie Wonder, Michael Jackson, Chaka Kahn en Bill Withers hebben haar geïnspireerd tot het nastreven van het artiestenvak, en tot op de dag van vandaag blijven deze onsterfelijke artiesten voor haar een grote bron van inspiratie en adoratie. Niet voor niets komen nummers van hen terug in het rijke repertoire van Rowen en haar band. Maar dat niet alleen - ook hedendaagse popsterren als Cee-Lo Green, Lianne La Havas, Drake en Bruno Mars komen aan bod in een show waarin ‘dansbaarheid’ het codewoord is. ‘Old-school meets new stuff’, zoals ze het zelf noemt. Check Rowen Aïda op donderdag 17 en donderdag 31 augustus!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  MICHA KROESE

  Micha

  Micha Kroese is maandelijks op zondag te zien in Bourbon Street, steevast een avond waarin stevige rocksongs naadloos hand in hand gaan met soepele dansplaten. Van Michael Jackson tot The Black Crowes en alles er tussenin. Beide acts hebben dan ook een grote invloed gehad op het muzikale avontuur van de Amsterdamse zangeres. Zoals zovelen van haar generatie was ‘MJ’ de onmiskenbare ‘King of Pop’, en nog altijd een artiest waar met bewondering en weemoed naar terug wordt gekeken. Als kind imiteerde ze haar grote idool dan ook aan de lopende band en kon geen genoeg krijgen van zijn tijdloze platen. Het was dan ook onvermijdelijk dat Micha vroeg of laat in een band terecht zou komen. Het werden er meerdere, maar in vrijwel elke formatie werd ze vergezeld van haar muzikale partner, gitarist Bart van Oort. Zo ook nu, met haar nieuwste project bij ons, in Bourbon Street. Hun gezamenlijke geschiedenis als muzikanten zorgt voor een unieke wisselwerking, die zich vertaalt naar een show die van begin tot eind vermakelijk blijft. Maar ze blijft zichzelf ook telkens opnieuw uitvinden. Zo sluipen hiphop-invloeden meer en meer in het repertoire van The Micha Kroese Band. Maar ook Amy Winehouse en George Michael komen geregeld terug in het gevarieerde menu. Onweerstaanbare popsongs, die we eigenlijk allemaal nog steeds te gek vinden. Een avondje ongeremd genieten van de beste popmuziek van alle tijden!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  DURSUN ERBAY

  Dursun

  De Amsterdamse singer-songwriter Dursun Erbay is naast solo-artiest sinds enige tijd de leadzanger van de tienkoppige formatie The Very Next (de voormalige Young Sinatras). Maar dat is niet het enige project waar de begaafde toetsenist momenteel druk mee is. Zo vormt hij samen met gitarist Jesse Koch (The Silverfaces), bassist Nathaniel Klumperbeek (Tentempies) en drummer Daniel Camacho (Kuenta i Tambu) de formatie Clearwater, een band die het levenslicht zag in Bourbon Street. De uiteenlopende muzikale achtergronden van de bandleden weerhouden hen er niet van een solide, op elkaar ingespeelde act neer te zetten. En als leadzanger past Dursun perfect in dit gezelschap, dat blues-, funk- en popinvloeden over een gespreid bedje van soul drapeert. Niet verwonderlijk, want door zijn veelzijdige spel, geïnspireerd door artiesten als John Mayer, Lenny Kravitz, en pretty much alle invloedrijke soulartiesten uit de decennia voor hen, zou je Dursun in principe in elke goede band kwijt kunnen. Met zijn herkenbare stemgeluid balanceert hij continu tussen rauw en smooth, wat ervoor zorgt dat Clearwater vocaal zeer boeiend blijft om naar te luisteren. Het repertoire bestaat uit een combinatie van oude en nieuwe soul- en funksongs, met vergeten parels om je op het puntje van je barkruk te houden. Zo speelt de formatie geheel eigen versies van Londonbeat’s I’ve Been Thinking About You (jeugdsentiment voor dertigers) en Hard Times van Baby Huey (wat later bekend werd door John Legend & The Roots). Wil je deze geoliede soulmachine live in actie zien? Check Dursun en co op vrijdag 16 juni!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  JAVIER DEN LEEUW

   Javier

  Als je de shows van Love On The Rocks al eens hebt gezien op ons podium, dan zal bassist Javier den Leeuw je niet zijn ontgaan. Deze jonge rocker verzorgt tegenwoordig niet alleen het solide fundament van deze groep, maar werkt ook hard aan eigen muziek. Dit doet hij onder anderen met leadzanger Jesse Koch. Met zijn band- en klasgenoot op het Conservatorium van Amsterdam speelt hij in de opkomende bands The Silverfaces en HØUND. Met de laatste Amsterdams-Haagse formatie speelt Javier al zo’n twee jaar door heel Nederland en heeft al een aantal singles uitgebracht, waaronder Electric Grounds en Down The River. De groep (en Javier in het bijzonder) laat zich inspireren door bands als The Dead Weather, Queens Of The Stone Age en Sleepy Sun. Stevige spierballen rock met een flinke snuf grunge en stoner dus. Met The Silverfaces bracht hij onlangs een EP uit, en single The Light. Net zoveel power, maar met een meer op classic rock gebaseerde sound, met name Led Zeppelin. Wil je deze getalenteerde Conservatorium-student aan het werk zien? Hou de agenda in de gaten en kom buurten als hij met Love On The Rocks een eerbetoon geeft aan de beste classic rocksongs van de twintigste eeuw!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  MARCO TORO

  Marco Toro

  Als veelzijdige en doorgewinterde drummer kent Marco Toro het klappen van de zweep. Sinds zijn jeugd, die hij doorbracht in zijn geboorteland Venezuela, is de man prettig geobsedeerd met drums en percussie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij alle facetten van de nobele ambacht van slagwerker tot in de puntjes beheerst. Van uiteenlopende Zuid-Amerikaanse stijlen tot metal, El Toro kan alles. Met een aantal landgenoten richtte hij in de jaren negentig de succesvolle metalformatie Laberinto op. De meeste van deze muzikanten, zoals Gregorio Rangel, Miguelito Padron en Pablo Minoli, zijn vandaag de dag nog steeds te bewonderen in verschillende formaties in de Bourbon Street. Laberinto toerde door heel Europa en werd al snel een gevestigde naam in de scene door Zuid-Amerikaanse elementen toe te voegen aan hun stijl van metal. Later zou Marco Toro Zambo Jazz oprichten, waarbij hij Afrikaanse invloeden combineert met de jazz van New Orleans, met nadruk op het complexe, maar fascinerende slagwerk. Als een van de oprichters van de tribute band Santanico laat hij de muziek van gitaarlegende Carlos Santana op eigen wijze horen. Maar op dit moment is hij te zien in de Bourbon Street met een nieuw project, simpelweg genaamd El Toro, waarbij hij een toegankelijke, maar verrassende mix laat horen van latin, funk en soul. Komt dat zien op vrijdag 7 april!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  DELANO FELTER 

  Delano

  Jarenlang was hij de stem van de band waar iedere Bourbon-ganger op blijft dansen, Jaxswing. Nadat Delano Felter zich het afgelopen jaar op een aantal andere projecten heeft gestort, waaronder een solo-plaat, is hij nu weer terug op het oude nest. En deze keer heeft hij als enige echte frontman de volledige vrijheid om zijn eigen band en repertoire samen te stellen. De zanger, rapper, percussionist en producer kan vertrouwen op zijn jarenlange ervaring in de muziekindustrie. Zijn loopbaan begon met het oprichten van de rap-/ R&B-/ New Jack Swing-groep KéShaw. Het zou niet lang duren voordat de Rotterdamse formatie hoge ogen zou gaan gooien. Het vijftal was de eerste Europese groep, die een contract zou tekenen bij het legendarische Amerikaanse soul-label Motown. Niet lang daarna zouden de mannen werken met een van de grootste namen uit het genre, producer Teddy Riley. Nadat de formatie uit elkaar ging, werkte Delano aan vele andere projecten in de muziek en erbuiten. Toen hij een aantal jaar geleden toetsenist en zanger Geronimo Latumeten tegen het lijf liep, besloten ze de succesvolle band Jaxswing op te richten, waarmee ze een ode brengen aan de funky songs van de jaren tachtig en negentig. Nu heeft Delano complete artistieke vrijheid om zijn eigen show gestalte te geven. Komt dat dus zien. Delano is terug! En wel op vrijdag, 21 april!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  NIENKE OVERMARS

  Nienke 2

  Toen Nienke Overmars als kind eindelijk genoeg geld had gespaard om een drumstel te kopen en een plek had gevonden om ongestoord te kunnen oefenen, had ze haar roeping gevonden. Al gauw was ze alleen nog maar achter de drums te vinden en oefende ze tot ze erbij neerviel. Ze groeide op als fan van de Foo Fighters en dus was Taylor Hawkins haar grote voorbeeld. Uiteraard was rock & roll de muziek waar zij het meeste door werd geraakt en ze bestudeerde vele klassiekers uit het genre. Toch dook ze pas op latere leeftijd echt in het spel van iconische rock-drummers als John Bonham en Ringo Starr. Hedendaagse bands als Triggerfinger, Them Crooked Vultures en Arctic Monkeys kunnen haar vandaag de dag ook zeker bekoren, en dat hoor je terug in haar herkenbare stijl. Ze speelt tegenwoordig in drie bands: Cheap Thrills, The Silverfaces (die deze maand hun nieuwe EP onthullen in de Paradiso) en Love On The Rocks, die op zaterdag 4 februari en vrijdag 17 februari weer op het Bourbon-podium klimmen!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  FRANCK CARDUCCI

   Franck

  Al vele jaren is Franck Carducci een graag geziene gast in de Bourbon Street. Deze getalenteerde multi-instrumentalist heeft niet alleen het nodige gevoel voor het theatrale, hij weet op zijn twee studio-albums een zeer coherent en eigen geluid neer te zetten. In 2008 streek deze Fransman neer in Amsterdam - een periode volgde waarin hij zijn horizon verbreedde, door met een keur aan lokale artiesten te spelen. Daardoor wist hij zich ook een grote verscheidenheid aan genres eigen te maken. Van huis uit speelt laat de stijl van Franck Carducci zich omschrijven als progrock, met veel invloeden uit de classic rock. The Beatles, Genesis en Kansas behoorden in zijn jongere jaren tot zijn muzikale paplepel. Ze behoren nog altijd tot zijn favoriete bands. Na het succes van zijn debuutalbum Oddity, opvolger Torn Apart en de bijbehorende Europese tours, geldt Franck nu als een gevestigde naam in de prog-wereld. Een van de (voorlopige) hoogtepunten van zijn loopbaan is zijn samenwerking met Steve Hackett. Franck verzorgde niet alleen het voorprogramma voor de voormalige Genesis-gitarist, hij had tevens de eer om met Hackett een nummer op te nemen voor zijn tweede album. Tussen zijn vele omzwervingen en avonturen door weet Franck altijd een gaatje te vinden om te spelen in zijn favoriete Amsterdamse club. Op zaterdag 7 januari is Franck Carducci weer te zien in de Bourbon Street, met een bonte mix van classic rock, prog en blues!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  GREGORIO RANGEL

  Greg

  Al jaren is de maandagavond een van de leukste avonden om de Bourbon Street te bezoeken. De reden: Magic Monday, onze befaamde open jamsessie, waarin onze huisband Mosquito bands en muzikanten verwelkomt van alle rangen en standen. Bassist Gregorio Rangel is sinds jaar en dag de ruggengraat van deze zeer veelzijdige band, die moeiteloos wisselt van stijl. Of het nu funk, soul, reggae, rock, blues of latin is, Mosquito beschikt over de klasse om met vrijwel alle muzikanten te spelen, wat hun achtergrond ook is. Toch ligt de achtergrond van deze Venezolaanse bassist elders. In de metal welteverstaan. Zijn band Laberinto gold als een baanbrekende act, omdat de groep met een unieke mix van metal en latin op de proppen kwam. Het leverde grote populariteit op. Niet alleen in Nederland, maar door heel Europa. Alle Europese festivals werden inmiddels plat gespeeld, en de band nam een aantal zeer goed ontvangen albums op. Nu Gregorio al vele jaren in Amsterdam woont, heeft hij zich vele verschillende stijlen aangeleerd. Hij speelt inmiddels ook al zo lang in de Bourbon Street, dat hij met recht bij het meubilair hoort. En vanwege zijn klasse en veelzijdigheid heeft hij ook al met uiteenlopende acts in onze club mogen spelen, zoals de legendarische blues-veteraan Lamar Chase, wijlen Micky Lewellyn, het all-star ensemble 5Live, de Carlos Santana tributeband, en vele andere. Kom een van de hoekstenen van de Bourbon Street live in actie zien op de maandagavond, of op vrijdag 16 december, als hij met zijn mede-Mosquito’s weer een ouderwets gezellige Tex-Mex latin-disco avond verzorgt!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  MARLEEN HOEBE

  Marleen Hoebe

  Zet de leadzanger en de leadzangeres van twee geweldige bands uit de regio Amsterdam bij elkaar, en je hebt een fantastische formatie. Deze formatie gaat door het (nacht)leven als Love On The Rocks, met achter de microfoons Jesse Koch van The Silverfaces, en Marleen Hoebe, zangeres van Kissing Jane. Samen spelen ze de beste classics uit het pop- en rockgenre. Samen met drummer Nienke Overmars en bassist Javier den Leeuw (beiden van The Silverfaces) leggen ze de nadruk op de hits uit de jaren zeventig en tachtig. Inmiddels leverde het al vele memorabele shows op in de Bourbon Street. Naast een loepzuivere stem, heeft Marleen ook nog eens de uitstraling van een ware rockster en toont ze haar kunsten op toetsen. Met haar andere band, Kissing Jane, bracht ze onlangs de goed ontvangen plaat Factory Of Hearts uit. Een album dat is geïnspireerd door bands als Muse, Blondie, No Doubt en Kate Bush. En de nummers van deze artiesten (en nog veel meer) staan natuurlijk ook op de setlist van Love On The Rocks. In andere woorden: het is een avond waarop je kan meezingen met jouw favoriete pop- en rocksongs. Nummers die nooit uit de mode zullen gaan. En je hoeft niet lang te wachten tot de volgende show. Love On The Rocks, met Marleen Hoebe op zang en toetsen, luidt het weekend in op vrijdag, 18 november!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  CHEYENNE TONEY

  Cheyenne Toney

  Cheyenne Toney: een jonge Amsterdamse zangeres met grootse plannen. Als zangeres, performer en songschrijver beschikt ze over alle benodigdheden van een echte allround artiest en zou zomaar de volgende grote ster kunnen worden. Het is haar dan ook met de paplepel ingegoten. Cheyenne groeide op in een muzikale familie en stond al haar hele levenj op het podium. Haar carrière begon echter serieuze vormen aan te nemen vanaf haar dertiende, toen ze besloot als soloartiest te gaan optreden. Enkele jaren later begon ze ook haar eigen nummers te schrijven en daar is ze tot op heden nog altijd zoet mee. Door haar deelname aan The Voice kon heel Nederland de toen pas zestien jaar oude rasartiest zien en horen. Haar stijl is onmiskenbaar hedendaags, maar ze wordt ook geïnspireerd door de tijdloze muziek van zangeressen als Etta James. Verder put ze inspiratie uit de muziek van onder anderen Alicia Keys, Adele, Lianne La Havas, Kendrick Lamar en Beyoncé. Het vertolken van de muziek van deze artiesten is iets wat haar veel voldoening geeft. Zo werd ze op haar zestiende gevraagd op te treden voor een dame die niet lang meer te leven had. Een dankbare en onvergetelijke ervaring die voor haar de puurheid en kracht van muziek liet zien. Hoewel ze houdt ze er een geheel eigen geluid op na. Zo schrijft ze momenteel voornamelijk Nederlandstalige muziek. Daarnaast wil de jonge zangeres zoveel mogelijk shows spelen, ervaring en inspiratie opdoen en met verschillende artiesten samenwerken.

 • JACK DANIEL'S AWARD

  DANNY KALIMA

  Danny Kalima

  Fans van The Bashir Brothers hebben hem misschien al op ons podium mogen aanschouwen: Danny Kalima, een getalenteerde zanger uit Malawi. In december 2015 verliet hij zijn land om te gaan wonen in Nederland, nadat hij vele successen boekte in zijn thuisland. Eerder dat jaar werd hij namelijk tot beste R&B artiest gekroond tijdens de MUMA (Malawi Music Awards), en was hij bovendien genomineerd tijdens de AFRIMA (All Africa Music Awards) in de categorie Best R&B & Soul Artist. Hij begon met zingen in de lokale kerk in 2002. Jaren later richtte hij zijn band Konkalazi op, die de bandwedstrijd Music Crossroads in 2011 wist te winnen. Dat jaar zou de band ook toeren door Europa en werd er zelfs voor de president van Malawi opgetreden. Zijn doelen waren bereikt, een nieuwe uitdaging lonkte. Dus begon hij met een solo-carrière en een plaat in 2013. Een krap jaar later zou het album uitkomen. Nu Danny Nederland zijn thuis noemt, heeft hij de hulp ingeroepen van Peter Sid Bashir (bas), Samir Bashir (gitaar) en Liber Torriente (drums). De succesvolle artiest brengt de ware ziel van Malawi op donderdag 29 september naar ons podium!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  LAMAR CHASE

  Lamar

  Weinig, zo niet geen artiest heeft een grotere rol gespeeld in het verhaal van Bourbon Street Amsterdam. De coolste ouwe bok die je je kan voorstellen. Hij is de opa van de Bourbon Street familie. Hij staat niet alleen voor de ongebreidelde Amsterdamse gezelligheid, maar ook voor de belangrijkste Amerikaanse muziekstromingen van de vorige eeuw, zoals rock ‘n roll, soul, funk en vooral blues. Daarbij brengt hij altijd iets unieks, en dat doet hij al vanaf het prille begin van onze club. Hij heeft zijn werk gemaakt van zijn twee favoriete dingen: ‘booze & blues’. En hij legt daarbij de nadruk op stevige, up-tempo blues met zware riffs (en meer dan genoeg Jack Daniel’s). Het is ook niet vreemd dat hij van muziek zijn loopbaan heeft gemaakt. Hij komt uit een regio waar invloedrijke artiesten als Tower Of Power en Sly & The Family Stone vandaan kwamen, de Bay Area in Californië. Zijn favoriete zangers zijn echter soulhelden als Sam Cooke en Lou Rawls. Door de jaren heen heeft zo’n beetje elke sessiemuzikant van Amsterdam het Lamar Chase repertoire weten te spelen. Daarom heeft hij ook al met ontelbaar veel muzikanten gespeeld in de Bourbon Street. Het maakt inmiddels niet meer zoveel uit met wie hij speelt, elke bluesliefhebber moet een Lamar Chase show tenminste een keer hebben meegemaakt. Lamar speelt op dinsdag 2 augustus, op vrijdag de 12e (met de Franse mondharmonicaspeler Francois Spannenburg, en op woensdag de 24e rockt hij met zijn maatje en The Strobez frontman Michael Strobel. Sh*t boy howdy!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  RAMON RAMNATH

  Ramon Ramnath

  Bij Ramon Ramnath thuis stond altijd muziek aan. Zo zie je maar, kinderen van muzikale ouders groeien doorgaans op tot muzikanten. En zo geschiedde in huize Ramnath. Toen de broers van Ramon van hun gespaarde centen een drumstel en een gitaar kochten, kon hij natuurlijk niet achterblijven en schafte van het geld dat hij verzamelde met het inleveren van statiegeld-flesjes een basgitaar aan. Bassisten waren voor hem altijd de coolste gasten uit de band: laid-back en op de achtergrond. Zijn eerste bas was een EKO, nu een vintage model. Met dit instrument zette hij zijn eerste stappen als muzikant. Door inspiratie te putten uit voorbeelden als Marcus Miller en Bootsy Collins ontwikkelde hij zijn eigen spel en sloot hij begin jaren negentig aan bij vriendenclub en band, Hurricane Joy. In 1994 bracht het viertal in eigen beheer een album uit. Er volgden ook twee singles. Tijdens een autoritje met de (toenmalige) drummer van de band, hoorde Ramon voor het eerst zijn eigen muziek op de radio. Een magisch moment, dat werd gevierd met een vreugdedans aan de kant van de weg. Door de jaren heen bleef hij met veel plezier met de band spelen. Tot op de dag van vandaag, want Hurricane Joy bezorgt bezoekers van Bourbon Street nog altijd fantastische avonden. Binnenkort weer, want op zaterdag 9 juli zijn ze weer te zien bij ons op de planken!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  RAMON VALLE

   Ramon Valle

  Ramon Valle heeft zonder enige twijfel zijn stempel gedrukt op de muziekscene van zijn thuisland Cuba. Zo wordt hij in heel Cuba (en ver daarbuiten) geroemd om zijn originele compositie Levitando. Het is echter slechts één voorbeeld van zijn unieke, typisch Cubaanse sound. Een sound die het resultaat is van eindeloos studeren, perfectioneren en optreden. Op zijn zevende begon hij met zijn opleiding aan de Escuela Nacional de Arte in Holguin, zijn toenmalige woonplaats. Binnen no-time verruilde hij deze dependance voor de hoofdvestiging in Havana, waar hij na zijn afstuderen geen tijd verspilde. Hij maakte al snel naam in jazzclubs in Havana, maar ook in Mexico en Colombia. Zijn spel is een smaakvolle mix van jazz, funk en verschillende Caribische en Afrikaanse stromingen. Vorig jaar bracht Valle zijn nieuwste album Take Off uit. De plaat gaat gepaard van een Europese tour, met de nadruk op Nederland. En nu is hij eindelijk voor een langere tijd in Nederland te bewonderen is, komt hij samen met zijn landgenoot, drummer Liber Torriente, met een nieuw concept in Bourbon Street: een jam-sessie waarin jazz, funk en latin samenkomen tot unieke, nieuwe composities. Op woensdag 8 juni en zondag 26 juni is Ramon Valle te bewonderen in Bourbon Street.

 • JACK DANIEL'S AWARD

  ANAN DEN BOER

  Anan

  Al enige tijd speelt Nate Dizco met zijn band de betere funk, pop en tropische sambadeuntjes in ons aller Bourbon. Hoewel frontman Nathan Klumperbeek er doorgaans een soortement roulatiesysteem op nahoudt, heeft hij vrijwel altijd zijn huis- en bandgenoot Anan den Boer aan zijn zijde. En terecht, want de getalenteerde toetsenist is in vrijwel ieder nummer de funkfactor. Zijn vaardigheden beperken zich echter niet op toetsen alleen. Zo kan hij ook soepel uit de voeten op gitaar en bas. Het aangeboren talent van de 25-jarige Dordrechtenaar ontplooide verder aan het Conservatorium van Amsterdam, dat hem nu de allround muzikant heeft gemaakt die hij nu is. Maar het begon allemaal met een artiest. Een levende legende in de puurste zin van het woord. Stevie Wonder. De man die hele generaties inspireerde om een leven als zanger en / of toetsenist na te streven. En zo geschiedde dus ook bij Anan. Soul en funk blijven voor hem de basis, maar de beste man is ook zeker niet vies van rock, blues, reggae of latin. Als het maar op je heupen werkt. Die veelzijdigheid was te horen op tour met Kane en op de platen Breeze en Parallel Postulate van Marco Cinelli, die een aantal jaren geleden regelmatig optrad in Bourbon Street. Op vrijdag 20 mei en zondag 29 mei schuift Anan weer gezellig aan bij Nate Dizco. Zet trouwens dinsdag 7 juni ook maar meteen in je agenda, want dan is Marco Cinelli sinds lange tijd weer eens terug op het oude nest!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  LIBER TORRIENTE

  Liber

  De man die niet alleen thuis is in afro-Cubaanse muziek, maar moeiteloos schakelt tussen, jazz, funk, rock, reggae, blues en zelfs metal, komt vanaf deze maand met een nieuw project. Elke tweede zondag van de maand zal de Cubaanse drummer Liber Torriente een avond verzorgen, samen met pianist Ramon Valle. Laatstgenoemde zal voor jazz-connaisseurs geen onbekende naam zijn. De toetsenist is als frontman van het Ramon Valle Quartet al jaren een gevestigde naam als het gaat om de unieke Cubaanse jazz-variant. Torriente en Valle zullen in deze nieuwe show maandelijks een aantal gastmuzikanten uitnodigen om de warme klanken van hun jazz, latin en funk te verrijken. Door de nadruk te leggen op improvisatie zal geen avond zal dus hetzelfde zijn. Daarentegen houden de mannen het entertainment-niveau hoog met een aantal welbekende klassiekers uit de popmuziek, gespeeld op een geheel eigenzinnige manier. Door dit speciale project en de vele andere Bourbon Street-formaties waaraan Liber Torriente door de jaren heen heeft bijgedragen, roepen we hem volkomen terecht uit tot de Jack Daniel’s Award winnaar van de maand april!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  Bart

  BART VAN WAGENBERG

  Als achtjarig kereltje begint Bart van Wagenberg met pianoles, voornamelijk klassiek. Daar raakt hij al gauw op uitgekeken, maar enkele jaren later leert de formidabele pianist Amir Swaab hem de kunst van het improviseren. Vanaf dit punt is Bart niet meer achter de piano weg te slaan, en komt hij in aanraking met verschillende genres zoals soul, blues en rock ‘n roll. De cd's van zijn vader spelen een grote rol in zijn muzikale opvoeding, voornamelijk die van The Stones en Stevie Ray Vaughan. Nog altijd is de sound van Vaughan’s solo in Couldn't Stand The Weather voor Bart het meest machtige gitaargeluid ooit. Technisch zelfs superieur aan dat van Hendrix, die hij eigenlijk pas laat is gaan waarderen. Wijsheid komt echter met de jaren en muziek is naar zijn mening dan ook niet te leren. Het gaat hem vooral om plezier, gevoel en de kunst van het weglaten. Zijn pianospel is in grote mate beïnvloed door legendes als Herman Brood, Reese Wynans en Ray Charles. Het meest trots is Bart op de shows die hij heeft gedaan met oud bandleden van Herman Brood (o.a. Dany Lademacher). Op dit moment is hij via via bij The Blues Summit beland. Een geweldige formatie met Jeroen van Niele op bas, Daniel Camacho op drums en Ruben Klavers op zang en gitaar. Een echte bluesband, waar Bart als toetsenist veel vrijheid krijgt. Hij is trots om met deze drie geweldenaren het mooie podium in de Bourbon te mogen betreden. Ze voelen elkaar goed aan, waardoor hij er veel speelplezier en energie van krijgt. Dat gevoel is voor Bart met geen pen te beschrijven. The Blues Summit speelt weer op 8, 11 en 17 maart in Bourbon Street Amsterdam, dus komt dat zien!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  BRENO VIRICIMO

  Breno

  De Conservatorium-klas van 2013 kende een groot talent. De Braziliaanse multi-instrumentalist Breno Viricimo woont pas drie jaar in Amsterdam, maar heeft in die tijd zijn natuurtalent als gitarist en (contra)bassist al veelvuldig tentoongespreid. Vanaf jonge leeftijd is muziek zijn grote passie. Zijn vader Erico Viricimo stimuleerde Breno dan ook om deze passie na te streven. En Breno zette daarvoor alles aan de kant. Zo verkaste hij in 2006 van Jaragua do Sul (in de zuidelijke staat Santa Catarina) naar het grote Sao Paolo om daar, aan de Souza Lima Conservatory contrabas te studeren onder de grote Sizão Machado. Een paar jaar later zou hij opnieuw zou hij zijn comfort zone verlaten ten behoeve van zijn carrière als muzikant en dus maakte hij weloverwogen de overstap naar het Amsterdamse Conservatorium. Zijn aangeboren gevoel voor samba en de unieke, Braziliaanse jazz vielen direct in de smaak en dankzij zijn inzet, talent en positieve houding wist hij zijn opleiding met verve te voltooien. Inmiddels maakt hij zijn eigenzinnige spel de nodige meters in het Nederlandse circuit. Momenteel duikt Breno samen met Lilian Vieira de theaters in met Brasil Beyond De Bundas, een unieke show waarin de Zuco 103-zangeres de vele facetten van de Braziliaanse muziek verkent. Maar Breno heeft nog veel meer in zijn mars. Bezoekers van Bourbon Street kennen hem natuurlijk als de goedlachse gitarist van Nate Dizco. Naast de betere pop- en funktracks speelt hij zijn befaamde samba-set met Braziliaanse klassiekers en veel eigen nummers. Check deze bijzondere artiest op zondag 14 en zaterdag 27 februari, tijdens de show van Nate Dizco!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  Ginton

  Hij studeerde jazzgitaar aan het Conservatorium van Rotterdam, maar staat nu met beide benen in de Amsterdamse scene. Met artiesten als bassist Nathaniel Klumperbeek (Tentempies), drummer Eddy Addai (Typhoon, Fresku) en vele andere exponenten van de jonge lichting talentvolle muzikanten speelt hij eigengereide funk. Een eigenwijze en unieke stroming, waar deze club patent op lijkt te hebben. Met zijn soloproject (simpelweg genaamd Ginton) speelt Ramon Ginton verrassende versies van funk- en reggaeklassiekers, maar ook eigen tracks als Born In This Place. Zijn stijl is een rauwe, unieke vorm van intuïtief gitaarspel, gebaseerd op funk en blues. Met Bourbon-favoriet Nate Dizco is de 23-jarige gitarist al menigmaal te zien geweest op ons podium. Deze maand zie je hem bovendien met het nieuwe groep Young & Stupid, samen met zanger en bassist Miles Tjon, toetsenist Anan den Boer (Marco Cinelli, Kane) en drummer Gino Cochise. Check hem op donderdag 7 en zaterdag 23 januari. 

 • JACK DANIEL'S AWARD

  JESSE KOCH

  Jesse Koch

  In de loop der tijd hebben we in deze column al een hoop geweldige muzikanten behandeld, maar de laatste Jack Daniel’s Award van 2015 is voor een van Amsterdams grootste talenten. Hij is zanger, songschrijver, gitarist, toetsenist en drummer. En o ja, de basgitaar gaat hem ook niet onverdienstelijk af. Alle Nederlandse podia die ertoe doen hebben dit multitalent al eens mogen ontvangen. Je zou bijna zeggen, welke niet? Misschien heb je hem wel gezien in de Paradiso, of op tv, bij DWDD, of misschien zelfs wel op Lowlands in 2014. De tijdloze en generatie-overschrijdende muziek van Jimi Hendrix, The Doors, Led Zeppelin en AC/DC stroom door zijn aderen. Met speels gemak tovert hij de classic rock van ver, heel ver voor zijn tijd op buitengewoon authentieke manier uit zijn vingers en strot. Hij studeerde eerder dit jaar af aan de Herman Brood Academie en stoomt nu lekker door als Conservatoriumstudent. Want laten we niet vergeten dat ondanks zijn nu al indrukwekkende staat van dienst, hij zijn hele muzikale leven nog voor zich heeft. Hij maakt deel uit van tal van formaties: Jesse & The Muffins, The Trio, The Big Bounce en The Hats, om er maar een paar te noemen. Bands waarmee hij het immer kritische Bourbon Street-publiek steevast aan zijn voeten kreeg. Dit bomvolle en imposante palmares behoort natuurlijk tot Jesse Koch, misschien wel de grootste Amsterdamse rockster in wording. Hou hem in de gaten, want met zijn band The Silverfaces legde hij onlangs de laatste hand aan de langverwachte debuut-EP. 

 • JACK DANIEL'S AWARD

  Romeo 2

  ROMEO BOLDEWIJN

  Hij is niet alleen de frontman en leadzanger van Bourbon-favoriet Hurricane Joy, Romeo Boldewijn is ook al enige tijd een vaste waarde in het Bourbon Street-team. Elke maandagavond is hij de zingende barman, als hij tussen het tappen door bij huisband Mosquito aanschuift voor een gezellig potje jammen. Het jammen zit hem in het bloed. Al in zijn jeugd was muziek maken met vrienden uit de buurt zijn favoriete tijdverdrijf. In die tijd luisterde hij naar de groten der aarde. Hij was (en is nog altijd) groot fan van artiesten als Bob Marley, The Doors, André Hazes, Michael Jackson, Seal en Iron Maiden. Zijn brede en gevarieerde smaak komt terug in het eclectische repertoire van zijn band, want de insteek is nog altijd hetzelfde. Romeo kan van allerlei soorten muziek genieten en dat hoor je! Al deze muzikale vraatzucht is een aantal jaar geleden gebundeld in een album. De bijbehorende promotietour in samenwerking met kledingwinkel America Today was een van de meest gedenkwaardige uit zijn muzikale loopbaan. Hurricane Joy is maandelijks te zien in Bourbon Street. Kom zeker een keer kijken, want geen show is hetzelfde!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  DAISY VAN LINGEN

  Daisy

  Ben je weleens op zondag in de Bourbon Street, dan heb je haar vast al eens mogen aanschouwen. Met de muzikanten van onder meer Jaxswing en Gintronix vormt Daisy van Lingen Boombox, een groep die niet alleen in het teken staat van nu-soul en andere moderne, funky pop, maar tevens haar helden uit de jaren negentig eert. Zoals de meeste muzikanten heeft Daisy een soft spot voor dit tijdperk. Het was een tijd waarin haar familie - en met name haar moeder - een grote invloed had op haar muzikale opvoeding. Slechts vijf jaar geleden maakte ze pas haar debuut als zangeres, in de band Jaydee And Tha Funk. Hiervoor was ze dertien jaar lang danseres. Het is onderdeel geworden van haar uitstraling. Haar natuurlijke uitstraling is een talent dat lang niet elke muzikant beheerst. Naast de bands uit haar jeugd heeft ze altijd maar een muzikaal voorbeeld gehad: Stevie Wonder. Het soul-genie heeft voor Daisy altijd al centraal gestaan en dat zal naar eigen zeggen ook altijd zo blijven. Maar ook de artiesten van nu spelen een steeds groter wordende rol in haar carrière. Zo had ze niet lang geleden de eer om Pharrell Williams te mogen ontmoeten. Zijn adviezen hebben haar nog meer gesterkt in haar droom om als zangeres door te breken. In zekere zin is dat ook al gebeurd, aangezien ze met haar deelname aan The Voice Of Holland te zien en te horen was voor heel Nederland. En dat is ze nog steeds, want naast Boombox speelt Daisy ook in de bands Pick Up The Pieces en Jamission, waarmee ze het hele land doorkruist. Het gaat dus lekker met de jonge zangeres, maar ze heeft zeker de ambitie om verder te groeien als artiest. Zo wil ze het tekstschrijven verder ontwikkelen en zich ontplooien als songwriter. Tot die tijd is ze meer dan tevreden met haar rol als leadzangeres in verschillende bandjes. Benieuwd? Kom Daisy zien én horen tijdens de zondagavond van Boombox in Bourbon Street!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  NATHAN KLUMPERBEEK 

  NATHAN KLUMPERBEEK

  Nathaniel Klumperbeek, in de Amsterdamse scene bekend als Nate Dizco, is van alle markten thuis. De bassist en zanger is niet alleen verbonden aan verschillende bands, gelegenheidsformaties en andere projecten, hij heeft bovendien een bijzonder brede interesse in muziek. Zo maakt hij met zijn soloproject onder zijn eigen naam eigenzinnige, moderne funk. Maar ook Zuid-Amerikaanse stijlen liggen de beste man uitstekend. Als bassist van de succesvolle Amsterdamse band TenTemPies reist hij langs poppodia, pleinen en festivals door het hele land. En wat wil je ook, de muziek van de groep is een onweerstaanbare mix van latin-rock, reggae en ska, met een onmiskenbaar Amsterdams sausje. Zoals zo vaak bij de echt getalenteerde muzikanten valt de appel niet ver van de boom. Als zoon van een begenadigd saxofonist ontwikkelde hij een liefde voor muziek op jonge leeftijd. Leergierig en nieuwsgierig als hij is, ontdekt hij continu nieuwe inspiratiebronnen. En deze zijn zo divers als de sets tijdens zijn shows in Bourbon Street. Van D’Angelo tot System Of A Down, van The Beatles tot Sly Stone en van Sergio Mendes tot Queens Of The Stone Age. Bovendien heeft hij, samen met zijn maatje Breno Viricimo de edele kunst van de samba uiterst bekwaam in de vingers. Nathan’s debuut-EP Hopin’ zag vorig jaar het levenslicht en het zal niet lang duren voor hij een opvolger op je afvuurt. Benieuwd? Nate Dizco en zijn alsmaar wisselende formatie, bestaande uit enkele van zijn vele getalenteerde vrienden is twee keer per maand op zondag te zien in Bourbon Street. Ook speelt hij op 12 en 25 september een speciale weekendshow. Komt dat zien dan!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  Ivan JD

  IVAN WATERS

  Hij is een van de meest getalenteerde artiesten in Amsterdam met een volledig eigen repertoire. Ivan Waters’ originele nummers zijn stuk voor stuk pareltjes, die de potentie hebben om ooit als klassiekers de boeken in te gaan. De uit Sydney afkomstige singer-songwriter groeide op in een zeer muzikale familie. Thuis werd er lustig op los gejamd en muziek was een belangrijk onderdeel van zijn opvoeding. In de muziek die hij tegenwoordig maakt, zijn al zijn helden van vroeger te horen. De iconen en vernieuwers van de generatie van zijn ouders drukten hun stempel op zijn stijl. De invloed van The Beatles, The Rolling Stones, David Bowie, Cat Stevens en Pink Floyd was - en is nog altijd - groot, maar ook de soulzangers van de jaren zeventig vonden bij de jonge Ivan gretig aftrek. Het tijdloze karakter van Ivan’s muziek wordt bovendien bepaald door zijn gebrek aan interesse in de popsterren van vandaag. Hij laat zich niet beïnvloeden door de trends, hypes en modes van de dag, maar vindt inspiratie in de vele getalenteerde muzikanten om zich heen. En dat is precies wat er voor de Australiër op de agenda staat. Tegen het einde van het jaar zal hij zijn derde studioalbum opnemen. De opvolger van Buy Your Time en Fractions zal de eerste langspeler worden die hij met zijn voltallige band zal opnemen, en zal werk bevatten uit zijn vier jaren in Amsterdam. Zelf verwacht hij geen mainstream succes, vanwege zijn felle anti-establishment standpunten, maar is er allerminst rouwig om. Het maken van goede muziek is zijn eigen beloning.

 • JACK DANIEL'S AWARD

  THEO TAHITU

  Theo Tahitu

  Magic Monday: in korte tijd uitgegroeid tot de gezelligste jamsessie die je in Amsterdam kunt vinden. De reden: de huisband Mosquito. Frontman Theo Tahitu leidt de jam met zijn welbekende charisma en improvisatievermogen. Hij maakt de avond iedere week weer een groot succes, omdat hij niet alleen openstaat voor elk genre, maar elke jammer bovendien de kans geeft om zich te bewijzen. Elke week eindigt de avond in een eclectische improvisatiesessie met unieke geluiden en veel gastmuzikanten. Theo’s carrière begon op jonge leeftijd. Hij is namelijk gezegend met een zeer muzikale familie. Voornamelijk zijn vader en broer John inspireerden de jonge Theo om muziek te gaan maken. Zijn interesse in invloedrijke artiesten groeide gestaag en hij leerde de muziek van Freddy Fender, The Eagles, Carlos Santana en Paco de Lucia kennen. Deze artiesten waren van grote invloed op de sound van Theo en Mosquito. Tegenwoordig is Theo’s grootste inspiratiebron Raul Midón. In zijn loopbaan had hij al eens de eer om het voorprogramma te verzorgen voor Michael Franti & Spearhead en Mother’s Finest, twee bands die duidelijk te horen zijn in de stijl van Mosquito. Het langverwachte studioalbum staat op het programma. Tot die tijd kun je de klasse en veelzijdigheid van Theo Tahitu horen tijdens Magic Monday!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  STEVEN DE GEUS

  Steven de Geus

  Steven de Geus, een van de meest sympathieke frontmannen die Bourbon Street rijk is, verzorgt al jaren een bonte mengelmoes van muzikale stijlen. Met zijn band, The Music Collectors verkent hij bijzondere songs uit de popgeschiedenis. Het is een voortvloeisel uit zijn muzikale voorland. Op zijn achtste leende hij de electrische gitaar van zijn buurjongen en schreef er in luttele minuten zijn allereerste nummer mee. Het was het startsein voor een muzikaal leven, waarin de veelzijdigheid van muziek centraal staat, net als bij The Music Collectors. De liefde voor de muziek van Bob Marley is diep geworteld in zijn muziek, maar hij heeft veel meer helden. AC/DC, Van Halen en de vroege U2 in rock, Siouxsie & The Banshees in new wave, George Clinton en Sly Stone in funk, George Benson en Pat Metheny in jazz, en Donny Hathaway, Marvin Gaye en Bill Withers in soul. Ook klassieke componisten als Shubert en Chopin zijn een belangrijke bron van inspiratie. John Mayer, N*E*R*D, Queens Of The Stone Age en D’Angelo hebben zich in de loop der tijd bij dit illustere rijtje gevoegd. Zijn droom is het blijven maken (én eren) van geweldige muziek. Dit komt voort uit de projecten waar hij nu mee bezig is, zoals een reggae-jazz fusion project. In de directe toekomst staat er bovendien een soloplaat op het programma, waarop Steven ongetwijfeld zijn eclectische smaak zal laten doorschemeren. Tot die tijd kun je met hem meezingen en -dansen in Bourbon Street!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  PATRICK WIEBERS

  Patrick Wiebers

  Patrick Wiebers is een man met positieve vibes. Zelden zul je deze geboren Eindhovenaar zonder brede glimlach en zichtbaar plezier achter de drumkit zien zitten. Muziek is zijn leven en die passie werd al op vroege leeftijd aangewakkerd. Patrick groeide op in Suriname, waar hij als tienjarig jochie de opzwepende ritmes van de Kawina muziek ontdekte. Het was het begin van een leven vol muziek. Het trommelen leidde naar de gitaar, de gitaar naar de bas, en de bas naar de drums. Op zijn veertiende wits hij het heel zeker: hij zou doen wat drummers als Steve Gadd (Paul Simon / Steely Dan) en Dennis Chambers (Santana / Parliament / George Duke) deden. Later zouden ook Tony Royster Jr. (En Vogue / Jay-Z) en ?uestlove (The Roots) zich bij deze lijst aan inspiratiebronnen voegen. Patrick zette zijn eerste professionele stappen in de gospel. Muriel Blijd, Uche Agu, Chy Kyra, Bergit Loïs, Pearl Josefzoon en nog veel meer artiesten schakelden maar al te graag zijn diensten in. Hij maakte de overstap naar de popmuziek met artiesten als Edsilia Rombley en Chaka Laisina. Tegenwoordig verzorgt hij het slagwerk voor een keur aan formaties, zoals Zwazi Soulsoup, TurboMonster, Chaka and Friends en de Isaac Bullock Band. Naast Jaxswing, Gintronix en Boombox is Patrick Wiebers deze maand te zien met zijn Caribische band Fearless (16 mei) en de funky popband SoundsFunky (9 mei).

 • JACK DANIEL'S AWARD

  KENNY BOGAN

  Kenny

  Zoals zoveel natuurtalenten begon Kenny Bogan’s fascinatie voor muziek op zeer jonge leeftijd. Zijn eerste stappen in het muzikale landschap zette de Ierse zanger op de piano. Niet veel later zou hij drummer worden in zijn eerste volwaardige band. De combinatie van Ierse folk en pophelden als David Bowie, U2 en Leonard Cohen klonken al in deze eerste formatie sterk door. Het duurde niet lang voordat drummer Kenny de voorgrond opzocht als leadzanger. Talloze shows in thuishaven Dublin volgden, maar het was niet genoeg voor de jonge singer-songwriter. Vol van zelfvertrouwen, talent en ambitie besloot hij te reizen. In Amsterdam wist Kenny zijn talent de juiste richting op te sturen en te groeien als zanger, gitarist en schrijver van poëzie en fictie. Zijn reisdrang was echter niet gestild en zo trok hij naar Schotland en de VS. In samenwerking met producer John Reynolds - die onder anderen bij Sinéad O’Connor, Damien Rice en Herbie Hancock achter de knoppen zat - gaf Kenny in 2010 gestalte aan het album The Skinhead And The Daisy. Hieraan gingen zijn debuutplaat Little Victories en opvolger 3 Colours - die hij in eigen beheer opnam en uitbracht - vooraf. Zijn liefde voor zijn voorland en de muziek van Ierland zijn ongeëvenaard. Hij weet de ontwapenende warmte van Ierse folk naadloos te combineren met de afroklanken van Paul Simon’s Graceland en eigenzinnige popsongs van vroeger en nu. Zijn karakteristieke stem, dat onmiskenbare Ierse accent, die onweerstaanbare positiviteit zijn op zaterdag 18 en donderdag 23 april weer te bewonderen in Bourbon Street!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  LUIS DIAZ

  Luis Diaz

  De man is een wandelende muziekencyclopedie. The Beatles, Pink Floyd, Jimi Hendrix, Queen, Lou Reed, noem maar op. Je zult weinig mensen ontmoeten die meer kennis hebben van classic rock dan Luis Diaz. Deze Argentijnse drummer weet niet alleen alles van deze legendes, hij kan het werk van deze legendes bovendien allemaal reproduceren. Dat niet alleen, hij weet de songs altijd van zijn eigen herkenbare stijl te voorzien. Hij doet dat dan ook naar hartelust in de vele formaties waar hij deel van uitmaakt. Zo is hij drummer van de Australische folkzanger Ivan Waters, maakt hij deel uit van het eclectische kwartet The Music Collectors en nodigt hij maandelijks een aantal van zijn vele muzikale vrienden uit tijdens zijn eigen avond Luis Diaz & Friends. Zijn vaardigheden beperken zich geenszins tot rock. Reggae, afrobeat en diverse Zuid-Amerikaanse zijn terug te vinden in het veelzijdige arsenaal van Luis. Zo brengt hij regelmatig een hommage aan de koning van de reggae, Bob Marley, met de groep Reggae Revival. Daarnaast reist hij vrijwel dagelijks het hele land door met zijn Rolling Beat Machine. In welke formatie Luis ook speelt, je kunt ze regelmatig vinden in Bourbon Street!

 • JACK DANIEL'S AWARD

  GIORGIO SITANALA

  Giorgio

  Giorgio Sitanala groeide op in een muzikaal gezin. Het is dus niet heel verrassend dat hij een carrière in de muziek zou nastreven. Zijn helden van vroeger zijn nog altijd grote inspiratiebronnen. De belangrijkste was uiteraard zijn vader, die als muzikant hem het vak met de paplepel ingoot. Giorgio leerde het vak en het bijhorende leventje door op jonge leeftijd al mee te gaan naar optredens. Maar er werd natuurlijk ook veel naar grote artiesten geluisterd. Zo drukten Ella Fitzgerald, Hennie Vrienten van Doe Maar, James Brown, Marvin Gaye, Louie Armstrong, Frank Sinatra, Nat King Cole en Jaco Pastorius hun stempel op de muzikale interesse van de opgroeiende Giorgio. Niemand kon volgens Giorgio echter tippen aan Michael Jackson. Tegenwoordig luistert hij bevlogen naar artiesten als Prince, Stevie Wonder, D’Angelo Sharay Reed en Snarky Puppy. Al deze muzikanten hebben het talent van Giorgio richting gegeven. Als bassist van Jaxswing, Gintronix en vele andere projecten weet hij zijn onfeilbare ritmegevoel om te zetten in een groovy fundament. Met de funkband Jaxswing (die regelmatig te zien is in Bourbon Street) reisde hij naar Moskou voor een benefietconcert voor de weeskinderen in de Russische hoofdstad. Ook deed hij Rome aan voor enkele studiosessies. Het ontmoeten van nieuwe muzikanten zorgt ervoor dat hij blijft leren en zijn stijl verder te ontplooien. En natuurlijk zal hij zijn liefde voor muziek ook overbrengen aan zijn zoon Lukas, die enkele maanden geleden werd geboren. 

 • JACK DANIEL'S AWARD

  JEROEN VAN NIELE

  Jeroen

  Al bijna vijfentwintig jaar is Jeroen van Niele een veelgevraagde bassist in de Amsterdamse scene. De blues is de rode draad door zijn kwart eeuw durende carrière. Hij werkte - en werkt nog altijd - met de belangrijkste bluesartiesten die ons land rijk is. Zo is hij al vele jaren lid van een van de meest gerespecteerde Nederlandse blues bands: The Livin’ Blues Xperience. Met deze groep, die wordt geleid door frontman Nicko Cristiansen, reist Jeroen continu door heel Europa. Ook Arthur Ebeling, Saskia Laroo, Freddie Cavalli, Gilian Baracs, Boris van der Lek, Dirk van der Wal, Michael de Jong, Billy O'Hara, Terry Mann, Lamar Chase, Pieter Engels, Nathan Hamilton en Rob Takema behoren tot zijn muzikale partners. Daarnaast geeft hij les, produceert en componeert en heeft hij zelfs in caberet shows, musicals en andere theatervoorstellingen meegewerkt. Een even veelzijdige als vakkundige muzikant dus. Zijn veelzijdigheid is ook in de verschillende muzikale projecten te zien. Hoewel de blues de hoeksteen van zijn loopbaan als bassist loopt, geeft hij met grote regelmaat blijk van zijn brede interesse, stijlvolle spel en zijn vermogen om zich rock, jazz, latin en vele, uiteenlopende fusionstijlen meester te maken. Naast zijn smaakvolle, natuurlijke stijl, zijn Jeroen’s bassolo’s ongeëvenaard. Kom een van Amsterdam’s beste bassisten live in actie zien tijdens een show van Kenny Bogan, Lamar Chase, of een van de andere bands. 


 • MUZIKANT VAN DE MAAND

  Samir Bashir

  SAMIR BASHIR

  Deze maand belichten we de jongste van de Bashir Brothers. Al sinds hun kinderjaren maken gitarist Samir en zijn broer, bassist Peter Sid, samen muziek. Tot op de dag van vandaag zijn zij nog altijd muzikale partners. Het begon allemaal met een door Peter geleende gitaar. De Kroatische dienstplicht noodzaakte hem om het instrument voor een jaar achter te laten. Broertje Samir was verkocht. Later verruilde Peter de gitaar voor de bas en de gitaar was voor Samir. Een paar jaar later sloot hij zich aan bij de huisband van een bekend Kroatisch televisieprogramma. De vele muzikale gasten aldaar openden zijn wereld. Thuis was er aan kwaliteitsmuziek ook geen gebrek. Er werd veel naar Nat King Cole, Ella Fitzgerald, Otis Redding en Janis Joplin geluisterd. Echter, zoals de meeste gitaristen keek Samir logischerwijs het meeste op naar Jimi Hendrix. In het kielzog van deze gitaar-god dienden zich later nog meer inspiratiebronnen aan. Eric Clapton, Johnny Winter, Led Zeppelin, Deep Purple en met name Santana vormden zijn spel. Nog altijd is inspiratie voor Samir belangrijk. En wel in een zo breed mogelijke zin. Openstaan voor nieuwe invloeden is volgens hem een van de kernwaarden van elke gitarist. Met Robert Glasper, Arctic Monkeys en Animals As Leaders als eigentijdse inspiratiebronnen verrijkt Samir zijn belevingswereld nog altijd. Als leadgitarist van The Bashir Brothers, The Clocxs, G-Cool & The Brothers en The Hats is hij een van de meest, en graagst geziene gitaristen in Bourbon Street.

 • MUZIKANT VAN DE MAAND

  Geronimo

  GERONIMO LATUMETEN

  Als je in de jaren negentig voor het eerst bewust naar muziek bent gaan luisteren, is de kans groot dat je bent opgegroeid met de muziek van deze man. Geronimo Latumeten had namelijk een meer dan gemiddelde vinger in de pap in de muziek van dit decennium. Zo werkte hij met met niemand minder dan André Hazes op zijn laatste drie albums. Hij is een man met vele interesses en evenveel talenten. Niet gek, want Geronimo was al vanaf zijn derde levensjaar met muziek bezig. Slechts drie jaar later ontving hij, als deelnemer aan Kinderen Voor Kinderen, zijn eerste Gouden Plaat. Een vliegende start dus. Op zijn achtste begon hij met pianolessen en het instrument zou hij nooit meer verruilen. Samen met schoolvriend Adam Bar Pereg richtte hij al snel zijn eerste band op en van daar ging de bal pas echt rollen. Zijn sound werd geïnspireerd door artiesten als Stevie Wonder, Prince, Afrika Bambaataa & The Soulsonic Force, Roger Troutman en vele anderen. Het wierp zijn vruchten af, want tijdens de uitreiking van de prestigieuze Grote Prijs van Nederland in 2010 sleepte hij de felbegeerde SAE Muzikantenprijs in de wacht. Al snel stonden Nederlandse coryfeeën in de rij om met de man te werken. Zo werkte hij recent samen met Ruth Jacott, Willie Wartaal en scoorde hij een top 20 hit met Lloyd de Meza, met de single Elke Stap. Tegenwoordig vindt de frontman van Jaxswing zijn inspiratie in artiesten als Pharrell Williams, Disclosure, Sam Smith en Robert Glasper. Wat zal de toekomst brengen? Als het aan Geronimo zelf ligt blijft hij goede muziek maken en breidt hij het project Jaxswing (regelmatig te zien in Bourbon Street) verder uit. 

 • MUZIKANT VAN DE MAAND

  PETER SID

  Peter Sid

  Sidig Bashir groeide samen met zijn broer Samir op in Kroatië, naast een gitarist. De vriendelijke buurman schroefde zijn versterker bijkans zo hoog op, dat er voor de jonge Peter Sid (zoals we hem nu kennen) geen ontkomen meer aan was. De pure, rauwe aantrekkingskracht van rock ‘n roll had hem al op jonge leeftijd in de greep en zou hem niet meer loslaten. De eerste stap was het onder de knie krijgen van de gitaar, ook al zou het hem zijn zomervakantie kosten. En zo geschiedde. Terwijl zijn vriendjes buiten speelden, werkte Sid in een nabijgelegen fabriek om het instrument te kunnen bekostigen. Iconische band als The Beatles, The Rolling Stones, Led Zeppelin en Jimi Hendrix stonden aan de wieg van zijn vroege muzikale ontdekkingsreis. Echter, zijn interesse in jazz was ook al snel gewekt. Met name John Coltrane was een waardevolle bron van inspiratie. Nadat hij zich het instrument meester had gemaakt, stortte hij zich op een nieuwe uitdaging: de bas, het instrument waar hij tot op de dag van vandaag onlosmakelijk mee is verbonden. Later zou ook nog de mondharmonica volgen. Zijn gitaar gaf hij aan Samir, tegenwoordig een bijzonder bekwame gitarist. Bands als Sepultura en Black Label Society gelden nu als Sid’s belangrijke inspiratiebronnen en dankzij zijn brede muzikale interesse speelt hij op dit moment in veel verschillende bands. Door de jaren heen voerden verschillende tours hem naar ruim tachtig landen over de hele wereld. Toch blijft deze ‘Afro-Kroaat’ (zoals hij zichzelf noemt) met beide benen op de grond en is hij bovenal een uitermate solide muzikant, die net zo makkelijk reggae, soca, funk en latin speelt als stevige blues en rock ‘n roll. Met zijn bands The Clocxs, The Hats en G-Cool & The Brothers is hij regelmatig te zien in de Bourbon Street. 


 • MZIKANT VAN DE MAAND

  MIGUELITO PADRON

  Miguelito

  Toen Miguel Padrón García, beter bekend als ‘Miguelito’, in 1989 de latin-matalband Laberinto oprichtte met Pablo Minoli, Raymundo Ceballos en Marco Toro, had hij nooit kunnen weten dat zijn carrière de wending zou nemen die het deed. Door in 1992 te verkassen naar Amsterdam, bevonden hij en zijn bandmaten zich opeens in een compleet andere situatie. Ze waren niet langer een van de vele metalbands, maar ze hadden iets wat geen andere groep had. Met hun mix van latin en metal hadden ze een unieke sound en het duurde dan ook niet lang voordat ze de aandacht kregen die ze verdienden. Miguelito had al snel door wat Laberinto uitzonderlijk en origineel maakte en maakte de overstap van gitaar naar percussie. Het gaf de latin- en Afro-Caribbean-invloeden van de band nog wat extra jeu. Al snel stonden grote festivals en poppodia door heel Europa in de rij voor hun energieke liveshows. Tot op de dag van vandaag staat Laberinto centraal in de loopbaan van Miguelito. En ondanks het feit dat hij niet iemand is die graag de aandacht op zich eist, is hij altijd al een van de meest solide, evenwichtige en strakke muzikanten geweest in elke band. Zijn meest recente project, TenTemPiès maakt rasse schreden in het internationale club- en festivalcircuit. De groep bestaat onder meer uit drummer en voormalig Muzikant Van De Maand, Daniel Camacho (Kenny Bogan & The Lads, Little Mary, Ruben & The Jets) en bassist Nathaniel Klumperbeek (Nate Dizco). Het succes van deze latin-skaband voerde ze al naar China en door heel Europa. Maar Miguelito’s pure liefde voor zijn vak kun je ook iedere maandag zien en horen, wanneer hij samen met de jongens van Mosquito de huisband vormt voor onze wekelijkse open jamsessie, Magic Monday. 

 • MUZIKANT VAN DE MAAND

  Budi

  Latin, jazz, rock ‘n roll, funk, soul, Albert ‘Budi’ Lafontaine speelt het allemaal. Maar dergelijke veelzijdigheid komt pas met jaren ervaring. En zoals de meeste muzikanten begon hij al op jonge leeftijd met de gitaar. Twaalf was hij, toen hij het instrument voor het eerst oppakte. Zijn liefde voor muziek was vanaf dat moment definitief aangewakkerd. Toch lagen de vier snaren van de basgitaar hem beter. Zijn ritmische aanleg zorgde ervoor dat hij van het instrument zijn vak zou gaan maken. Zijn stijl werd in de beginjaren voornamelijk beïnvloed door jazz-fusion. Weather Report, Miles Davis en Pat Methany speelden een grote rol in zijn vormende jaren als muzikant. Ook Jimi Hendrix was een belangrijke inspiratiebron en vormde tevens de leidraad voor zijn allereerste driemansformatie. In de jaren negentig gooide hij hoge ogen met de band Shabbick. Niet alleen schopte deze groep het ver in de Grote Prijs van Nederland, verschillende tours door heel Europa volgden snel. Voor Budi was het echter tijd voor een nieuwe uitdaging. Zijn fascinatie voor de drums kreeg aan het einde van de jaren negentig gestalte, toen hij zijn eerste drumstel aanschafte. Door zijn gevoel voor ritme en precisie is hij sindsdien niet meer weg te slaan van het drumstel. Hoewel hij nog steeds regelmatig bas speelt, is hij in verschillende formaties de betrouwbare slagwerker. Samen met zanger/ gitarist en jeugdvriend Theo ‘Mosquito’ Tahitu en bassist Gregorio Rangel vormt hij de latin-soulband Mosquito, die bovendien elke maandagavond onze Open Stage hosten.

 • MUZIKANT VAN DE MAAND

  ROY VAN OOST

  Deze geboren en getogen Amsterdammer en door de wol geverfde muzikant heeft alles al meegemaakt. Hij heeft in talloze locale en internationale bands gespeeld en behoort nu tot de meest betrouwbare, veelzijdige en stijlvolle gitaristen die de stad rijk is. We zijn dan ook bijzonder trots dat hij speelt met een aantal Bourbon-favorieten, van de Ierse singer-songwriter Kenny Bogan tot de Franse rocker Franck Carducci. Roy doet en kan het allemaal. Met de Italiaanse zangeres Francesca Laneri heeft hij onlangs de rockband McFly And The Flux Capacitors opgericht. Ze speelden hun eerste Bourbon-show op 30 april en er zullen er ongetwijfeld nog vele volgen!

 • MUZIKANT VAN DE MAAND

  DAN JOYCE

  Al jaren lang is deze uiterst getalenteerde bassist en expert geluidstechnicus een van de meest betrouwbare muzikanten die Bourbon Street te bieden heeft. Zijn spel legt een groovy basis bij elke muziekstijl. Van rock tot reggae en alles daar tussenin. Bovendien kunnen zijn bas-solo’s zich meten met de beste bassisten die er zijn! Hij is de ruggengraat van Steven de Geus’ soulvolle shows, maakt deel uit van The Music Collectors en presenteert zijn eigen show met speciale gasten op 22 april. Al deze concerten kun je deze maand nog zien in ons aller Bourbon Street! 

  Voor meer info, check de Concerten-pagina.

   

 • zaterdag

  28-11-2020

  CLOSED playing Vanavond

  CLOSED

 • zondag

  29-11-2020

  CLOSED playing Vanavond

  CLOSED

 • maandag

  30-11-2020

  CLOSED playing Vanavond

  CLOSED

 • dinsdag

  01-12-2020

  CLOSED playing Vanavond

  CLOSED

 • woensdag

  02-12-2020

  CLOSED playing Vanavond

  CLOSED

 • donderdag

  03-12-2020

  CLOSED playing Vanavond

  CLOSED

Copyright 2010 | Bourbon Street live music club | Leidsekruisstraat 6-8 | 1017 RH | Amsterdam | The Netherlands - Contact | Live muziek Amsterdam